Welke amuses zijn lekker bij champagne?

Welke amuses zijn lekker bij champagne?

Een glas champagne is niet compleet zonder de perfecte amuse. Amuses zijn kleine hapjes die de smaakpapillen prikkelen en de eetlust opwekken. Ze zijn vaak hartig en worden geserveerd voorafgaand aan een maaltijd, maar ze kunnen ook worden gegeten als een licht voorgerecht. Bij champagne zijn er tal van amuses die de smaak van de wijn kunnen versterken. Hieronder vind je een selectie van amuses die perfect passen bij champagne.

Oesters

Oesters en champagne zijn een klassieke combinatie en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Oesters zijn zilt en fris van smaak, waardoor ze perfect passen bij de zachte bubbel en de lichte zuurheid van champagne. Serveer de oesters met een beetje citroensap en een snufje zwarte peper om de smaak te accentueren.

Blini's met zalm

Blini's zijn kleine pannenkoekjes die gemaakt zijn van boekweitmeel en ze passen perfect bij gerookte zalm. De zachte, romige textuur van de zalm contrasteert mooi met de knapperige blini's. Voeg een beetje zure room of crème fraîche toe om het geheel af te maken.

Geitenkaasballetjes

Geitenkaas is een ideale kaas om te serveren bij champagne, omdat het niet te sterk van smaak is. Rol de geitenkaas in kleine balletjes en besprenkel ze met verse kruiden en gehakte noten voor een extra crunch. Serveer op een bedje van rucola en voeg een vleugje honing toe voor een zoete tegenhanger.

Gougères

Gougères zijn luchtige, hartige soezen gevuld met kaas. Ze zijn perfect om te dippen in champagne en passen bij elk type champagne, van droog tot zoet. Maak ze extra lekker door een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen aan het deeg. 

Mini Quiches

Mini quiches zijn kleine hartige taartjes die gevuld zijn met verschillende ingrediënten zoals spinazie, prei en bacon. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen van tevoren worden bereid. Serveer ze warm of op kamertemperatuur voor een ideale combinatie met champagne.

Chocolade truffels

Chocolade en champagne zijn een perfecte combinatie, vooral als de chocolade van hoge kwaliteit is. Maak kleine truffels van pure chocolade en besprenkel ze met cacaopoeder voor een rijke, decadente smaak. Deze amuse past vooral goed bij een brut of extra brut champagne.

Macarons

Een macaron is een luchtig, klein rijkgekleurd koekje dat rond van vorm is. De macaron bestaat uit twee meringuekoekjes die aan elkaar geplakt zijn door middel van een vulling. Anders dan de grote meringues, die vaak kruimelig en wat harder zijn, zijn de koekjes van de macaron juist zacht en plakkerig. Dit zorgt ervoor dat de schuimkoekjes niet uit elkaar vallen na een hap en een beetje 'chewy' zijn. Deze lekkernij bestaat in allerlei verschillende smaken en kleuren. Zo maakt men bijvoorbeeld groene macarons met de smaak van pistache en witte macarons met een kokossmaak. Ook de zachte vulling tussen de koekjes bestaat in meerdere smaken, zoals botercrème, ganache en confiture. Een smaak explosie bij een goed glas champagne!

 

Kortom, er zijn tal van amuses die perfect passen bij champagne. Kies een combinatie die bij jouw smaak past en experimenteer met verschillende ingrediënten om jouw ideale combinatie te vinden. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke smaken van deze perfecte combinatie!

 

Terug naar blog